Найменш зношені шини встановлювати тільки на задню вісь

18 февраля 2022 г.

 

Шини на різних осях зношуються по-різному, і щоби цю різницю звести до мінімуму, треба періодично їх ротувати. Але куди слід ставити шини з найменшим зношуванням? Це предмет давньої суперечки.

Переважна більшість автовласників встановлює шини з найменшим зношуванням на передню вісь автомобіля. Ця логіка дуже проста: якщо ви заїхали в глибоку калюжу, то виїжджати з неї будуть передні колеса, а значить, для зниження ризику аквапланування найбільш зношені шини потрібно встановити на задню вісь. Це розумне рішення, і все ж таки не варто забувати про безпеку. В'їжджати в обводнену дорожню ділянку завжди потрібно на зниженій швидкості незалежно від того, які у вас шини.

Внутрішні випробування компанії Michelin довели, що шини з найменшим зношуванням потрібно встановлювати тільки на задню вісь, і не важливо, який привід у вашого авто. Занесення передньої осі завжди можна скоригувати кермом і зниженням швидкості, а ось, щоб впоратися із занесенням задньої частини, потрібно мати навички екстремального і контраварійного водіння. Якщо на задній осі шини новіші, це помітно знижує ризик занесення під час затяжних поворотів, особливо на льоду або обводненому покритті.