В Україні випустили електромобіль із ціною 170 000 грн

13 декабря 2021 г.

 

Електромобіль Lulida розроблений компанією Vilkon Electric Vehicles із Харкова. Компактна машина довжиною близько 4 метрів є чотиримісним електричним кросовером.

У лаконічно оформленому салоні встановлені два цифрові дисплеї: «приладка» та мультимедійний екран. Роль селектора трансмісії відіграє невелика шайба на передній панелі. Є також електросклопідйомники, камера заднього виду та USB-порт. Спинка заднього дивану складається, звільняючи до 1000 л простору для багажу.

Автомобіль оснащений електромотором потужністю 5,5 л. (4 кВт), що розганяє його до максимальної швидкості 55 км/год. Запас ходу на одній зарядці акумуляторів становить 100-110 кілометрів, за доплату доступна більш ємна батарея, що дозволяє проїхати вдвічі більшу відстань. Час зарядки від побутової електромережі займе приблизно 6-7 годин, у режимі опціональної швидкої зарядки – 3-4 години.

Наразі український електромобіль проходить випробування на дорогах Харкова, потім його планують запустити у виробництво під ім'ям Vilkon JG.

З огляду на ціну у 170 000 гривень, а також той факт, що це повноцінна машина, український електрокар із Харкова має шанси на комерційний успіх.