Не ризикуйте: перевірте, чи достатньо тиску в шинах

30 ноября 2021 г.

 

Рівень тиску контролюється за допомогою манометру. Це слід робити, коли шини “охололи”, тобто пройшло не менше трьох годин після завершення їзди. Таку перевірку можна робити самостійно або на СТО чи заправних станціях. Манометр вставляється у вентиль шини. Далі його треба порівняти зі значенням, яке вказано на наклейці автомобіля або в його технічних даних. Якщо тиск занизький, треба докачати колесо, при високому – скинути його до стандартного.

Завищений тиск спричиняє більше навантаження на центральну частину протектора, що веде до нерівномірного зносу та погіршує керованість. Також значення максимального тиску вказується на боковині шини.

Від рівня накачування коліс залежить безпека руху, поведінка автомобіля на дорозі, строк служби протекторів та наскільки економічною, с точки зору витрат на паливо, буде ваша їзда.

Навіть, якщо ви не користуєтесь машиною, або колеса зняті (як, наприклад, у випадку з запаскою), шини все одно кожного місяця втрачають тиск до шести сотих барів. Виходячи з цього, їх тиск треба перевіряти раз на місяць (або частіше) та перед дальніми поїздками.